Grote klussen

Verhuizing : Hoe krijg je je waarborg terug?

De grote vakantie is het seizoen van de verhuizingen. U verlaat uw studentenappartement of gaat naar een nieuwe plaats en rekent erop om uw waarborg terug te krijgen? Dit moet u dan doen. Tussen de zoektocht naar een nieuw plekje op aarde, het inpakken van de dozen en het papierwerk om een adreswijziging melden, is […]

De grote vakantie is het seizoen van de verhuizingen. U verlaat uw studentenappartement of gaat naar een nieuwe plaats en rekent erop om uw waarborg terug te krijgen? Dit moet u dan doen.

Tussen de zoektocht naar een nieuw plekje op aarde, het inpakken van de dozen en het papierwerk om een adreswijziging melden, is er veel te doen als je verhuist. Het gaat vaak zover dat men het schoonmaken van het appartement vaak verwaarloost als men weggaat. Toch is dat een cruciale stap, want hierdoor kan u honderden euro’s meer terugkrijgen van de garantiestelling aan de eigenaar.

De verhuisdozen inpakken

Faire ses cartons

Een gevreesde must bij elke verhuizing, het inpakken kost veel hoofdbrekens. Om uw persoonlijke bezittingen te beschermen, tijd te besparen, maar ook ruimte en geld, volgen hier enkele tips.

De keuze van de dozen moet niet willekeurig gedaan worden. Weet dat er een perfecte doos bestaat, waarvan de afmetingen zó zijn dat je ze gemakkelijk kan optillen en eroverheen kijken wanneer je ze draagt, om te voorkomen dat je onder het lopen opbotst tegen muren en voorbijgangers die zich op uw route bevinden.

Voor het vervoeren van de meest breekbare voorwerpen, hoeft u niet al uw geld te besteden aan noppenfolie! Gebruik textiel dat u al hebt (wat ook ruimte zal besparen in de dozen). Doe bijvoorbeeld een handdoek, een laken of een oud T-shirt om uw tv-scherm en omwikkel het geheel met tape. Voor andere kwetsbare accessoires, zoals een bril of vazen, doet u handdoeken ertussen om onderlinge botsingen te voorkomen. Wat betref de borden, schik deze verticaal in plaats van horizontaal in de dozen, dan is er minder kans dat ze breken.

Tot slot, om te weten wat ze bevatten zonder alle slim gesloten dozen weer te moeten openen, kiest u een kleurcode voor elk deel van uw toekomstige woning. Dit zal u het werk op het moment van het neerzetten zeer vergemakkelijken. Om te voorkomen dat voorbijgangers de neiging krijgen zich uw onbewaakt op straat staande dozen toe te eigenen, moet u vermijden om de inhoud ervan erop te schrijven.

De muren reinigen

Dacht je dat je klaar was toen de dozen waren vervoerd? Verre van! Nu uw accommodatie helemaal leeg is, kunt u duidelijker zien wat er allemaal schoon moet worden gemaakt. Bij de dagelijkse schoonmaak worden de muren vaak vergeten, maar het is belangrijk om ze schoon te maken voordat de sleutels worden teruggegeven. Deze worden vaak grijs van het stof of geel van de nicotine en het is belangrijk om hen op te frissen voor u vertrekt.

Daarvoor is Schoonmaakmiddel Vloeren en muren uw ideale partner. Giet 1 à 2 doppen in 8 liter water, koud of warm, en breng het in cirkelvormige bewegingen aan met behulp van een grote spons. Ga helemaal van beneden naar boven om te vermijden sporen achter te laten. Test het eerst uit op een onopvallende plaats om te controleren of de verf houdt, het zou jammer zijn als u alles moest overschilderen. De muren krijgen weer hun oorspronkelijke uiterlijk en zullen onder andere in de keuken ook geen vetvlekken meer vertonen.

De vloeren schoonmaken

Zijn uw muren weer net zoals wanneer u er introk? Dan kunt u zich storten op de vloeren. Na het verwijderen van het stof met een bezem, gebruikt u een dweil, die gedrenkt is in een mengsel van Extreem Reinigingsmiddel en water. Het is zeer geconcentreerd en verwijdert zelfs het meest ingetrokken vuil. Giet het op een vochtige spons en het zal u helpen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken, vooral op de achterkant van de huishoudelijke apparaten, die vast en zeker nog geen doekje hebben gezien sinds u inhuisde.

Als de vloer droog is, kunt u Vernieuwer beschermer aanbrengen op parket- en laminaatvloeren om het resultaat perfect te maken. Het herstelt de glans en vult kleine beschadingen en strepen op, die er ingekomen zijn gedurende de tijd dat u er op liep. Of liggen er tegels? De Langdurige Glans geeft weer glans aan de vloeren van uw keuken en badkamer en laat een beschermend laagje achter.

De details verzorgen

Het grootste werk is gedaan, maar de eigenaren kijken kritisch en zullen niet aarzelen om tot in de kleinste hoekjes te speuren. Dus om te voorkomen dat u geen geld terug krijgt, moet u geen details over het hoofd zien. Haal een bezem door de plafondhoeken om ze van spinnenwebben en stof te ontdoen. Laat uw kranen, gootsteen, douchebak, wandtegels en bad weer glanzen met de Krachtige ontkalker, die zelfs dikke, oude kalklagen verwijdert.

Als de voegen grijs of geel geworden zijn, kunt u ze kleuren met de Witmaker met zeer sterke dekkracht. Ze zullen als nieuw zijn. Tenslotte verfrist u de afvoeren met de Onderhoud met bleekwater die ophopingen losmaakt en verstopping voorkomt. Voor de grote afvoeren en de WC’s, die vaak verkalken en onsmakelijke vlekken vertonen, gebruikt u de Superkrachtige Ontkalker poeder die in een nacht alle gele randen en afzettingen onderaan in de pot verwijdert. Het is zeker dat er, na dit alles, niets gevonden kan worden dat u kan worden verweten.

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*