Badkamer, Sanitair

Hoe kan ik schimmel in de badkamer verwijderen?

De badkamer is per definitie een vochtige ruimte. Deze vochtigheid bevordert het ontstaan van schimmels: de zwarte sporen die op voegen van het tegelwerk van de douche of het bad voorkomen en in het bijzonder op de voegen die waterdicht zijn gemaakt met siliconen. Behalve het weinig esthetische aspect van schimmel, is de aanwezigheid ervan […]

De badkamer is per definitie een vochtige ruimte. Deze vochtigheid bevordert het ontstaan van schimmels: de zwarte sporen die op voegen van het tegelwerk van de douche of het bad voorkomen en in het bijzonder op de voegen die waterdicht zijn gemaakt met siliconen. Behalve het weinig esthetische aspect van schimmel, is de aanwezigheid ervan in huis slecht voor de gezondheid. Daarom moet er gehandeld worden om het te verwijderen en te voorkomen dat het zich uitbreidt.

Met het Schimmelvlekkenreiniger biedt Starwax een snelle en efficiënte oplossing voor het verwijderen van schimmel uit uw badkamer.

Met het Schimmelvlekkenreiniger kunt u:

  • de schimmel radicaal vernietigen
  • de zwarte sporen verwijderen
  • de behandelde oppervlakken desinfecteren

De effectiviteit van dit Schimmelvlekkenreiniger is te danken aan de geconcentreerde formule. Deze effectiviteit is getest volgens twee europese normen: het product is een fungicide volgens de norm EN1650 en een bactericide volgens de norm EN1276.

Hoe schimmel in de badkamer te behandelen?

Jet Schimmelvlekkenreiniger kan worden toegepast op voegen van tegelwerk, siliconenvoegen, douchegordijnen, anti-slip badmatten… Het kan ook worden gebruikt op plastic en acryl, materialen die vaak gebruikt worden voor douchebakken en baden.

Houd rekening met een inwerktijd van ongeveer 15 minuten. Afhankelijk van de ernst van het schimmelprobleem kan de behandeling meer of minder tijd kosten, maar het is belangrijk om regelmatig het behandelde oppervlak te controleren.

Voor het materiaal heeft u een spons en handschoenen nodig. Bescherm de omringende oppervlakken en uw kleding goed tegen spatten en spray het product direct op de aangetaste zones, op ongeveer 20 cm vanaf het te behandelen oppervlak. Met een spons kunt u de meest aangetaste plaatsen wat schrobben en afvegen. Als de behandeling gedaan is, moet het oppervlak goed worden afgespoeld met helder water.

Omdat het zo sterk is, is het nodig om voor gebruik van het Schimmelvlekkenreiniger goed de instructies te lezen en de voorzorgsmaatregelen op te volgen.

Tenslotte nog wat tips: het Schimmelvlekkenreiniger is niet geschikt voor behang. Het moet niet gelijktijdig worden gebruikt met een anti-kalkmiddel en moet op een koele en donkere plaats worden bewaard.

Op de voegen van het tegelwerk kan de behandeling worden aangevuld met de Waterafstotend: dit creëert een waterdicht effect op de voegen, voorkomt het weer vuil worden en de groei van nieuwe schimmels. Bovendien vergemakkelijkt het het onderhoud.

Naast deze tips moet u er aan denken het vertrek goed te ventileren om zodoende het vocht te laten verdampen, dat de oorzaak is van het ontstaan van schimmels.

Starwax raad u aan om altijd eerst op een klein stukje te proberen, om te controleren of het product geschikt is voor het betreffende oppervlak. Als er vlekken ontstaan, dan onmiddellijk afspoelen. Gebruik biocides voorzichtig. Lees het etiket en de informatie over het product voordat u het gebruikt.

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*