Blog, Tips en trucs van vroeger

Tuin en barbecue: voorbereid op de zomer met zwarte zeep!

Een zonnige dag en een feestelijk zachte warmte, dit is het lang verwachte moment: om eens goed te profiteren van uw tuin. En het ingrediënt dat u hierbij tot nu toe miste is zwarte zeep! Zwarte zeep staat voornamelijk bekend voor zijn cosmetische weldaad, maar het zal u verbazen dat het ook meer originele toepassingen […]

Een zonnige dag en een feestelijk zachte warmte, dit is het lang verwachte moment: om eens goed te profiteren van uw tuin. En het ingrediënt dat u hierbij tot nu toe miste is zwarte zeep!

Zwarte zeep staat voornamelijk bekend voor zijn cosmetische weldaad, maar het zal u verbazen dat het ook meer originele toepassingen kent. Wilt u er meer over weten? Hier leest u hoe te profiteren van de zomer, dankzij zwarte zeep.

Tuinmeubelen perfect schoon met zwarte zeep

Het is mooi weer en u krijgt onweerstaanbare zin om buiten te eten. Maar al die verschrikkelijke vlekken op uw PVC tuintafel staan u tegen. En als u er niets tegen doet, zijn ze hardnekkig. Gelukkig voor u, is er een oplossing binnen handbereik: mix 1 soeplepel Bruine zeep met olijfolie Starwax The fabulous met 1 soeplepel de Blanc de meudon multigebruik voor binner en buiten van Starwax The fabulous. Breng de verkregen crème aan op de plastic ondergrond met een licht schurende spons en maak deze schoon. Naspoelen, afvegen en uw tuinmeubels zulen perfect schoon zijn!

Uw barbecue altijd vlekkeloos, dankzij zwarte zeep met eucalyptus

En nu, wat zou u zeggen van een lekkere barbecue? Als u opziet tegen de moeilijke taak van het schoonmaken, vrees dan niet meer! Dankzij zwarte zeep met eucalyptus, een uitmuntend ontvetter, zal het schoonmaken van uw barbecue kinderspel zijn:

U zult merken dat het licht gaat bruisen, dat komt door de mix van baking soda en de blanke azijn. Wacht even voordat u uw bereiding gaat gebruiken. Giet hem in een lege sprayer.

  • Week uw barbecuerooster een aantal minuten in water
  • Spray de bereiding op uw rooster en wrijf met een schurende spons
  • Naspoelen als de vetresten zijn verdwenen.

Uw barbecue is perfect schoon.

Zwarte zeep als natuurlijk afweermiddel tegen wol- en bladluizen

Of u nu groene vingers heeft of niet, wat zou een mooie dag in uw tuin zijn zonder het plezier van het genieten van uw mooie planten? Maar warmte en vocht zijn de voorbode van het verschijnen van parasieten, die u liever mijdt: wol- en bladluizen. Deze parasieten tasten uw planten aan en om ze weer vrij te maken van het ongedierte, is er niets beters dan een behandeling met zwarte zeep met eucalyptus.

Gewapend met een sprayer die u vult met zwarte zeep met eucalyptus, opgelost in water, besproeit u de bladeren van uw planten (of ze nu binnen staan, of buiten in de tuin). De zwarte zeep weert de wol- en bladluizen en voorkomt dat zij uw lievelingsplanten aantasten.

Laat deze zomer een oostelijke wind door uw tuin waaien en profiteer er volop van, dankzij de vele kwaliteiten van zwarte zeep.

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*