Leder, oppervlaken

Hoe maakt u leer schoon zonder het aan te tasten ?

Uw lederen accessoires schoonmaken heeft niets magisch. Wel moet men goede producten gebruiken om niet het risico op beschadigingen te lopen. Leer is een edel materiaal, waarvoor het nodig is om speciale voorzorgen te nemen om het goed te onderhouden. Regelmatige verzorging, met aangepaste producten, zorgen voor een langere levensduur. Hier volgt hoe uw tassen, […]

Uw lederen accessoires schoonmaken heeft niets magisch. Wel moet men goede producten gebruiken om niet het risico op beschadigingen te lopen.

Leer is een edel materiaal, waarvoor het nodig is om speciale voorzorgen te nemen om het goed te onderhouden. Regelmatige verzorging, met aangepaste producten, zorgen voor een langere levensduur. Hier volgt hoe uw tassen, schoenen en andere leren items zorgeloos kunt schoonmaken …

Onderhoud van leer: wat u niet moet doen

Niet zomaar een schoonmaakmiddel op leer gebruiken, want anders kunt u het onherstelbaar beschadigen. Daarom enkele basisaanbevelingen:

  • Nooit een lederen accessoire onderdompelen in water
  • Geen wasmiddel of vlekverwijderaar voor stof gebruiken op leer
  • Nooit het leer boenen met de schurende kant van een spons of met een borstel

De lijst zou langer kunnen zijn, maar de hier genoemde fouten worden helaas vaak gemaakt en kunne niet hersteld worden. Hier volgt wat te doen om niet het risico op beschadigingen te lopen …

Verzorg uw lederen items!

Het is belangrijk om periodiek bepaalde acties te herhalen om uw tas, jas, bank of autostoelen van leer zo lang mogelijk nieuw te houden:

  • Voeden: leer heeft, net als uw huid, de neiging om uit te drogen. Als u het niet regelmatig hydrateert met Verzorgingsmelk, verliest het zijn soepelheid en zal het scheurtjes krijgen. U kunt het aanbrengen met een doekje.
  • Schoonmaken : om hardnekkig vuil te verwijderen, kiest u Zachte verfraaiende lederzeep. Die ontvet het leer en verwijderd moeilijke vlekken (nicotine, huidvet, etc.)
  • Waterdicht maken : om het leer effectief tegen vetvlekken en vloeistoffen te beschermen, is Waterdichtmakende bescherming Leder ideaal. Water zal niet langer de aartsvijand van uw lederen accessoires zijn

En voor snel even schoonmaken?

Wilt u snel kleine verontreinigingen van het leer verwijderen? Verzorgingsdoekjes is al wat u nodig heeft. Vingerafdrukken , stof en vlekken door dagelijks gebruik worden gemakkelijk verwijderd met deze doekjes. Ze zijn heel duurzaam , scheuren niet en hun formule op basis van lanoline voedt en voorkomt het uitdrogen van uw leer . Praktisch, u kunt de 18 speciale lederverzorgingsdoekjes die één verpakking bevat, overal mee naar toe nemen.

Met het gamma van Starwax, dat bestemd is voor het onderhoud van leer, heeft u alle benodigde middelen bij de hand om uw leer duurzaam schoon te maken, zonder het aan te tasten.

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*