Grote klussen

Werkzaamheden: hoe maak je na verbouwing je vloer schoon?

Heeft u besloten uw appartement een make-over te geven? De muren, dat is geen probleem, maar de vloeren, dat is een ander verhaal… Starwax legt u uit hoe u uw vloer kunt renoveren na grote werkzaamheden. Of het nu voor de inrichting van het kamertje van uw eerste kind is, of voor de renovatie van […]

Heeft u besloten uw appartement een make-over te geven? De muren, dat is geen probleem, maar de vloeren, dat is een ander verhaal… Starwax legt u uit hoe u uw vloer kunt renoveren na grote werkzaamheden.

Of het nu voor de inrichting van het kamertje van uw eerste kind is, of voor de renovatie van de keuken waarvan één grote ruimt gemaakt wordt samen met de eet- en woonkamer… een verbouwing laat sporen na die niet altijd gemakkelijk te verwijderen zijn. De handen moeten dus vaak uit de mouwen gestoken worden, ook na de verbouwing.

De vloeren reinigen na het schilderen

Verf op de vloer

Ondanks de plastic beschermfolies, of de grote hoeveelheid kranten die sommigen gebruiken om de recent geplaatste vloer te beschermen, is die toch rood geworden, net zoals de verf die u heeft gebruikt. Bepaalde vlekken zijn sneller opgedroogd en zitten bijna vast op de vloer. U kunt schrobben wat u wilt, maar ze gaan niet weg.

Daarom moet er zwaar geschut worden ingezet: de schoonmaakmiddel voor vloeren en muren van Starwax.
Los 1 à 2 doppen op in 8 liter water, vervolgens met een stevige spons aanbrengen.
Enkele minuten laten inwerken voordat u het afspoelt. Uw vloer is weer als nieuw!

De vloer reinigen na het leggen van tegels

Tegels leggen

«Er waren gaten voor planken, er is een pleisterlaag aangebracht en verf, er zijn nieuwe tegels gelegd. Vlekken daarvan bleven achter op de vloer, vermengd met stof en er werd doorheen gelopen… De verbouwing heeft iets meer dan een week geduurd en op het einde werd de vloer snel slechter beloopbaar. »

U heeft besloten nieuwe tegels in uw keuken te plaatsten en u herkent zich in dit verhaal? Dan heeft uw tegelvloer een grote schoonmaak nodig. Nadat het grovere vuil is opgeveegd, neemt u de Cementsluierreiniger voor tegelvloeren. Los 1 liter product op in 3 liter water en, voorzien van een scrubber van plantaardige vezels, lukt het u dan om de cementsluiers en gipsresiduen los te weken.

Om alles perfect af te werken, moet u er aan denken uw tegels weer te laten glanzen met de glansshampoo die reinigt en de vloer laat glanzen.
Aanbrengen met een wafeldoek. Naspoelen is niet nodig en het kan zowel regelmatig als maandelijks gebruikt worden.

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*