Meubelen, Open Haard

Hoe de schoorsteen te reinigen met het reinigingsblok van Starwax ?

U bezit een schoorsteen of een haard en u vraagt zich af waar een reinigingsblok voor kan dienen? Welke zaken moet u weten ? Een ding weet u alvast, namelijk dat het vegen van de rookafvoer een verplichting is. Dit laat toe om de luchtdoorvoer te verzekeren, maar garandeert geen volledige verwijdering van roet, teer […]

U bezit een schoorsteen of een haard en u vraagt zich af waar een reinigingsblok voor kan dienen? Welke zaken moet u weten ?

Een ding weet u alvast, namelijk dat het vegen van de rookafvoer een verplichting is. Dit laat toe om de luchtdoorvoer te verzekeren, maar garandeert geen volledige verwijdering van roet, teer en verschroeiingsafzet.

Wat is de chemische reiniging via katalyse ?

De chemische reiniging via katalyse met een schoorsteenblok geeft u de mogelijkheid om een stipt onderhoud uit te voeren of een regelmatig onderhoud via aangepaste producten en doseringen. Het reinigt ook plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn voor traditioneel schoorsteenvegen. Het voorkomt schoorsteenbranden en optimaliseert het calorisch vermogen van uw verwarmingsinstallaties. De katalytische reiniging is een onmisbare aanvulling op de traditionele schoorsteenreiniging.

Het Roetreinigingsblok Starwax maakt het mogelijk roet en teer te onthechten van de schoorsteenwand. Het reinigingsblok verwijdert alle afzettingen over de hele lengte van de schoorsteen. Het Starwax reinigingsblok is te gebruiken voor alle types van rookafvoer en kent een geurloze verbranding.

Het reinigingsblok van Starwax (dit bestaat ook als Roetreinigingspoeder) laat een volledige reiniging met garantie toe. Het is ideaal voor het reinigen van de haard aan het begin of het einde van het stookseizoen, of voor tweemaandelijkse onderhoud. De gepatenteerde formule garandeert een constant rendement, óók in het bovenste gedeelte van de schouw dat blootgesteld is aan lage temperaturen.

Een garantie met de reinigingsblok Starwax

Starwax stelt een gratis verzekering voor waarvan de garantie 1 jaar duurt na het eerste gebruik van de reinigingsblok. Het volstaat om het verzekeringsdocument in te vullen en terug te sturen om van deze bijkomende dekking gebruik te maken.

Het gebruik van het Roetreinigingsblok Starwax, volgens de aangekondigde voorwaarden, geeft u recht op de verzekering “schade” met volgende garanties :

  • Schade aan roerende en onroerende goederen : 304 898 €
  • Dit contract heeft geen eigen clausules met betrekking tot franchise of onbruik
  • Dit contract is een aanvulling op de brandverzekering die elders door de gebruiker zou zijn genomen.
  • In aanvulling op de brandverzekering dekt het contract het verschil tussen de terugbetaling van de brandverzekering en de werkelijke waarde van de schade.
  • Zodra het verzekeringsdocument is teruggestuurd door de gebruiker, gaat de verzekeringsovereenkomst in op de 16de dag na de datum van het gebruik van de reingingsblok Starwax
  • De garantietermijn bedraagt 1 jaar.

 

Hoe gebruikt u een reinigingsblok?

Belangrijk: Dit product werkt het beste wanneer de rookafvoer verwarmd is.

Eerst, steek de haard of verwarmingsapparaat aan en houdt het vuur hevig brandend gedurende 2 tot 3 uur om de rookafvoerkanalen goed te verwarmen en om een gloeiend kolenbed te verkrijgen. Volg nadien de volgende stappen:

  • Haal het reinigingsblok uit zijn kartonnen doos en plaats het op de sintels zonder het te verwijderen uit de verpakking. Voer lucht toe met de blaasbalg om het papier te laten ontvlammen en verminder nadien de luchttoevoer.
  • Laat het reinigingsblok smeulen gedurende een uurtje. De vrijgelaten dampen zullen vervolgens roet en afzetting oplossen en vernietigen. Laat het luik open, zelfs na het einde van de verbranding. Herhaal dit proces elke 2 maanden.

De chemische schoorsteenreiniging via katalyse gecombineerd met een traditionele reiniging zal u toestaan uw schoorsteen in alle veiligheid te gebruiken.

Schoorsteenvegen is verplicht overeenkomstig met de wettelijke bepalingen.
De chemische reiniging vervangt geenszins de traditionele reiniging, maar is er een aanvulling op.

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*