Keuken

Hoe maak ik een rvs spoelbak schoon?

Om schoon te blijven en te garanderen dat de vaat dat ook wordt, moet de spoelbak speciale aandacht krijgen. Thomas en Melanie geven ons hun tips hierover… Omdat een spoelbak dient om schoon te maken, kan hij zelf niet zonder een beurtje van tijd tot tijd. En dat is nog meer waar als u de […]

Om schoon te blijven en te garanderen dat de vaat dat ook wordt, moet de spoelbak speciale aandacht krijgen. Thomas en Melanie geven ons hun tips hierover…

Omdat een spoelbak dient om schoon te maken, kan hij zelf niet zonder een beurtje van tijd tot tijd. En dat is nog meer waar als u de gehele afwas met de hand doet, zoals Thomas en Melanie, een dertigjarig stel dat de Starwaxproducten sinds zes maanden gebruikt.

Hoe maak ik een roestvrijstalen spoelbak schoon?

Bij elke vaat blijven er voedsel en sausresten uit de borden achter onderin en op de wanden van de spoelbak. “Hoewel we onze borden goed schoonmaken voordat we ze in de vaatwasser zetten, hoeven we dat minder voorzichtig te doen dan bij het schoonmaken met de hand. Ik heb een roostertje op de afvoer gelegd zodat voedselresten de leidingen niet verstoppen, maar het is onmogelijk om vetresten op de wanden te vorkomen…”, constate Thomas.

Daarom is het het beste om uw borden zo goed mogelijk leeg te maken voordat u ze schoonmaakt in de spoelbak, maar op de lange duur voldoet deze voorzorgsmaatregel niet. “Mijn schoonmoeder, die zweert bij roestvrijstaal sinds zij een nieuwe keuken heeft laten plaatsen, heeft mij een product aangeraden dat de tijd die ik aan de schoonmaak besteed, aanzienlijk heeft verkort en dat ertoe geleid heeft dat ik plaats over heb in mijn kastjes: Ontkalker ontvetter gootstenen

Door de ontvettingskracht kan het product regelmatig worden gebruikt, zodat uw spoelbak schoon blijft. Om de residu’s te verwijderen spuit u maximaal 2 à 3 keer op een afstand van 20 cm van het oppervlak. Veeg uit met een niet-krassende vochtige spons, om te voorkomen dat u het oppervlak aantast en laat het enkele seconden inwerken voordat u het afspoelt.

Hoe ontkalk ik een roestvrijstalen spoelbak?

Naast dat het een goed schoonmaakmiddel is, is Ontkalker ontvetter gootstenen 2 en 1 speciaal ontwikkeld om eveneens uitstekend kalk te verwijderen. Want hoewel het niet roest is roestvrij staal niet bestand tegen kalk en het gladde, glanzende oppervlak verdraagt geen sporen. Als u niet bang bent voor enige inspanning, denk er dan aan om na elk gebruik uw gootsteen af te vegen met een schone, droge microfiber doek, om te voorkomen dat de druppels opdrogen op het oppervlak en lelijke witte vlekken nalaten.

En als u op mij lijkt, al uitgeput van dat kwartiertje afwassen, profiteer dan van de wekelijkse ontvetting om tegelijk te ontkalken en vergeet daarbij de kranen niet”, adviseert Thomas, die altijd goede ideeën heeft. Na het afspoelen moet u niet vergeten om de watersporen af te vegen met een een microfiber doek,om te voorkomen dat het kalk zich afzet zodra u de hielen gelicht heeft. Door deze laatste stap wordt het materiaal ook meteen weer glanzend gemaakt. En zie: een schitterende spoelbak !

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*