Tips en trucs van vroeger

Grootmoeders tips voor het schoonmaken van al uw textiel

Heeft u een oude jurk uit uw kast gehaald ? Heeft u een oud kledingstuk van leer gevonden op een rommelmarkt of in een tweedehands winkel ? Verwijder een vetvlek of een hardnekkige vlek, geuren laten verdwijnen, het wit of leer doen herleven… Ontdek al mijn tips om uw kleding met zorg te behandelen en ze een […]

Heeft u een oude jurk uit uw kast gehaald ? Heeft u een oud kledingstuk van leer gevonden op een rommelmarkt of in een tweedehands winkel ? Verwijder een vetvlek of een hardnekkige vlek, geuren laten verdwijnen, het wit of leer doen herleven… Ontdek al mijn tips om uw kleding met zorg te behandelen en ze een tweede jeugd te geven in mijn memo “Grootmoeders tips voor uw textiel”.

Grootmoeders tips

Voor het verwijderen van een vetvlek : Strooi wat krijtpoeder op de vlek en laat het een nacht inwerken zodat de poeder goed wordt opgenomen.

Voor het verwijderen van een hardnekkige vlek : Maak de vlek nat en boen het met behulp van ossengalzeep. Laat het 15 minuten inwerken voordat u het spoelt met water of in de wasmachine doet.

Voor het oplossen van muffe geurtjes : Rijkelijk natriumbicarbonaat strooien over de kleding. Laat het poeder goed een hele nacht inwerken.

Voor het herleven van witte kleding, het verwijderen van zweetvlekken en een grauwe kleur : Laat de was 30 minuten tot een nacht in een teil van warm water weken (40°) met 2 lepels natriumpercarbonaat. Deze methode werkt alleen op witte was in verband met het risico dat kleurwas kan verkleuren.

Voor het onderhoud van leer: Breng de 100 % ossenvoetolie aan op een doek of verwarm het op je hand. Droog de overgebleven olie na 15 minuten af.

 

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*