Tips en trucs van vroeger

Alle geheimen van Zuiveringszout

Zuiveringszout kent u wel, maar u wist nog niet dat het ook geurtjes absorbeert en uw badkuip laat blinken… Denk aan keuken, badkamer en de was… Lees alle mogelijkheden van Zuiveringszout in mijn nieuwe lijstje. In de keuken verwijdert Zuiveringszout vet en geurtjes en laat email en roestvrij staal blinken: Om uw potten, pannen en […]

Zuiveringszout kent u wel, maar u wist nog niet dat het ook geurtjes absorbeert en uw badkuip laat blinken… Denk aan keuken, badkamer en de was… Lees alle mogelijkheden van Zuiveringszout in mijn nieuwe lijstje.

Infographie : toutes les utilisations du Bicarbonate de Soude

In de keuken verwijdert Zuiveringszout vet en geurtjes en laat email en roestvrij staal blinken:

 • Om uw potten, pannen en schalen schoon te maken bedekt u de bodem met wat Zuiveringszout, en voegt u heet water toe. Laat 15 minuten inweken en spoel uit.
 • Om luchtjes uit uw koelkast te absorberen, plaatst u een met Zuiveringszout gevulde pot met brede opening in de koelkast.
 • Om email en roestvrij staal te laten blinken bereidt u een pasta van 3 delen Zuiveringszout en één deel water. Inwrijven met een spons, afspoelen en droogvegen.

In de badkamer gebruikt u Zuiveringszout om tegels en badkuip te laten blinken, het douchegordijn te reinigen en voor het onderhoud van leidingen:

 • Om uw wandtegels en badkuip te laten blinken bereidt u een pasta van 3 delen Zuiveringszout en één deel water. Wrijf met een spons de te reinigen oppervlakken in en spoel af. Dankzij mijn Zuiveringszoutpasta laat ik mijn badkamer van het plafond tot aan de vloer blinken.
 • Om uw douchegordijn te reinigen boent u deze met een vochtige, met Zuiveringszout besprenkelde spons. Spoel af en laat drogen.
 • Voor het onderhoud van uw leidingen brengt u water aan de kook, en voegt u er azijn en wat Zuiveringszout aan toe. Giet het mengsel direct in uw leidingen.

In de was absorbeert Zuiveringszout geurtjes en onthardt het water in de wasmachine:

 • Om geurtjes in uw wasgoed te absorberen:
  • Besprenkel uw vuile was in de mand met Zuiveringszout. Terwijl u de was draait zullen de hardnekkigste geurtjes verdwijnen.
  • Om uw eigen textieldeodorant te maken mengt u wat Zuiveringszout met water en enkele druppels etherische olie.
 • Om het water in uw wasmachine te ontharden voegt u wat Zuiveringszout in het bakje voor de wasverzachter.

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*