Tips en trucs van vroeger

Alle geheimen om de badkamer weer te laten blinken

Kalkaanslag op kranen? Een niet al te schone douchedeur of douchegordijn meer? Een beslagen spiegel? Ontdek alle tips om uw badkamer weer van vloer tot plafond en in alle hoeken te laten blinken! Tegels laten glimmen: Meng 3 eenheden natriumbicarbonaat + 1 eenheid warm water. Wrijf met een schoonmaakspons in. Afspoelen en afdrogen. Spiegels schonnmaken […]

Kalkaanslag op kranen? Een niet al te schone douchedeur of douchegordijn meer? Een beslagen spiegel? Ontdek alle tips om uw badkamer weer van vloer tot plafond en in alle hoeken te laten blinken!

Infographie : nettoyez votre salle de bain

Tegels laten glimmen:

Meng 3 eenheden natriumbicarbonaat + 1 eenheid warm water. Wrijf met een schoonmaakspons in. Afspoelen en afdrogen.

Spiegels schonnmaken :

Meng 1 eenheid Spaans wit + 5 eenheden water. Op de spiegel aanbrengen. Op laten drogen en met een katoenen, niet pluizige doek opvegen.

Kranen ontkalken :

Drenk een stuk keukenpapier in witte azijn en leg dit om de kranen heen. Laat het papier 15 min zitten. Met een droge doek opwrijven.

Leidingen ontstoppen:

Meng 2 L gekookt water + 2 à 3 eetlepels natriumcarbonaat + 1 glas witte azijn. Giet deze oplossing in de leiding. Een paar uur laten intrekken. Met stromend water afspoelen.

Het douchegordijn, de douchedeur of de douchecel schoonmaken:

Maak met een met natriumbicarbonaat bestrooide natte schoonmaakspons schoon. Afspoelen en afdrogen.

Kalk verwijderen :

  • Spuit witte azijn op de te behandelen oppervlakken. Laat 15 minuten intrekken. Met water afspoelen en met een microvezeldoekje afdrogen.

En wat is uw geheim om de badkamer weer te laten blinken?

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*