Keuken

Hoe verwijder ik vet van een roestvrij stalen spanwand ?

Uw nieuwe roestvrij stalen spatwand geeft een heel mooi effect in uw keuken, maar een vraag kwelt u: hoe maak ik hem vetvrij zonder hem aan te tasten? Emily en Sebastian, die al 5 jaar Starwaxproducten gebruiken, geven hun tips, zodat het schoonmaken van uw roestvrij stalen spatwand geen corvee meer is. Waarom een roestvrij […]

Uw nieuwe roestvrij stalen spatwand geeft een heel mooi effect in uw keuken, maar een vraag kwelt u: hoe maak ik hem vetvrij zonder hem aan te tasten?

Emily en Sebastian, die al 5 jaar Starwaxproducten gebruiken, geven hun tips, zodat het schoonmaken van uw roestvrij stalen spatwand geen corvee meer is.

Waarom een roestvrij stalen spatwand kiezen?

Naast het zeer gewaardeerde designaspect, biedt roestvrij staal een goede weerstand tegen hitte en vocht. Het staat ook bekend als anti-bacterieel materiaal bij uitstek! Allemaal voordelen in een keuken. «Ik ben heel precies ophet vlak van hygiëne, en roestvrij staal leek me de enige keus voor onze keuken», legt de jonge vrouw uit.

Kies bij voorkeur een niet-magnetisch roestvrij staal, dat is veel duurzamer en neem een geborsteld oppervlak voor uw spatwand omdat dat het risico op zichtbare strepen aanzienlijk vermindert in vergelijking met een glanzend oppervlak.

Hoe ontvet en onderhoud ik mijn roestvrij stalen spatwand?

Hoewel roestvrij staal heel duurzaam is en niet roest, heeft het echter wel de eigenschap dat het gemakkelijk vlekt en er geen agressieve schoonmaakmiddelen op kunnen worden gebruikt. Om het niet aan te tasten, zijn er hier enkele simpele tips die u dagelijks kunt toepassen:

  • Gebruik geen producten op basis van chloor en zuur, die het roestvrij staal kunnen doen verkleuren
  • Gebruik geen krabber of de schuurkant van een spons in de hoop het oppervlak te reinigen, u zult de zaken slechts verergeren
  • Denk eraan om vóór het schoonmaken uit voorzorg uw sieraden uit te doen om krassen te voorkomen

«Om hardnekkige vlekken te voorkomen, zoals vetspetters tijdens het koken, hebben wij de gewoonte om onze spatwand schoon te maken zodra wij klaar zijn met koken», legt Sebastian uit. Dat is goed omdat het vuil dan niet de tijd heeft om op te drogen en zich in te vreten op het oppervlak.

En bovendien gebruiken de jonge ouders wekelijks het Alu – Inox Beschermende poets. «Ik spuit het Alu – Inox Beschermende poets op ongeveer 20 cm van het oppervlak, ik laat het enkele seconden inwerken en ik maak het schoon met een zacht, droog doekje. Het trucje van mijn vrouw: kleine cirkelvormige bewegingen maken, om geen enkel spoor na te laten. Zelfs de meest hardnekkige vlekken, zoals vet, kunnen daar niet tegen! En bovendien laat het product een heel effectieve laag achter, die beschermt tegen vingersporen», vertelt Sebastian.

Aarzel niet om het schoonmaakmiddel voor aluminium en roestvrij staal samen te gebruiken met een doekje van microfiber om al het vuil en micro-druppels op te vangen en kalksporen te verwijderen. Zo maakt u uw roestvrij stalen spatwand perfect en risicoloos schoon.

Nooit geen zorgen meer, uw keuken straalt voortaan van schoonheid!

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*