Blog, Tips en trucs van vroeger

Barbecue: hoe verwijdert u vetvlekken?

Vetvlekken, hardnekkige luchtjes, geen barbecue zonder al deze ergernissen. Vermijd de valkuilen die u de eetlust doen vergaan! Naarmate de dagen lengen en de temperatuur stijgt, voltrekt zich een vreemd fenomeen: de behoefte om zich met niets anders te voeden dan met gegrild vlees. Maar waar u ‘s zomers niet zonder barbecue kunt, is het […]

Vetvlekken, hardnekkige luchtjes, geen barbecue zonder al deze ergernissen. Vermijd de valkuilen die u de eetlust doen vergaan!

Naarmate de dagen lengen en de temperatuur stijgt, voltrekt zich een vreemd fenomeen: de behoefte om zich met niets anders te voeden dan met gegrild vlees. Maar waar u ‘s zomers niet zonder barbecue kunt, is het hoge vetgehalte een ware nachtmerrie voor vloeren en kleding. Leer hoe u de schade kunt beperken, zodat u er volop van kunt genieten.

Hoe kan ik vetvlekken van mijn terrasvloer verwijderen?

Vleesvet dat op de vloer druppelt, ingetrapte chips op de grond, sausspetters… Barbecueën gaat niet zonder de bijkomende risico’s en de coating van uw terras krijgt het vaak zwaar te verduren. Voorkom voor altijd en eeuwig ingebrande vlekken, en handel zolang ze nog vers zijn.

Welk product moet u gebruiken? Of het nu gaat om een vloer van blauwe of bordeauxrode natuursteen, van travertijn of van tegels, met Starwax the fabulous Terre de sommières kunt u deze ideaal onderhouden. Strooi het direct op de vlek en laat ongeveer 30 minuten intrekken, borstel vervolgens zachtjes om het poeder te verwijderen. Laat bij oude vlekken een hele nacht intrekken. Is de vlek nog steeds zichtbaar, herhaal de handeling dan en laat indien nodig langer inwerken.

Hoe verwijdert u een vetvlek uit een kledingstuk?

Uiteraard wordt uw kleding ook niet gespaard in dit streven naar de perfecte grill. Vetspatten en uit de tube spuitende ketchup, keukenongelukjes zitten in een klein hoekje.

Welk product moet u gebruiken? Als tijdens een moment van onoplettendheid uw eten op uw t-shirt belandt, verwijder dan om te beginnen de vetvlek grotendeels met een stuk keukenpapier. Strooi de Terre de sommières erop en laat minimaal 2 tot 3 uur intrekken. Voorzichtig inwrijven en deppen, en vervolgens de poeder opzuigen. Behalve dat het de vlek absorbeert, neutraliseert de vollersaarde ook geurtjes. Alternatief: u kunt ook een vlekverwijderende ossengalzeep gebruiken, die vet in textiel helpt afbreken. Bevochtig de vlek, en wrijf de zeep er direct in. Wacht 15 minutes voordat u het kledingstuk in de wasmachine doet.

Hoe verwijdert u rooklucht uit kleding?

Hoewel de geur van gegrild vlees en spiesjes u het water in de mond doen lopen, wilt u liever niet dat deze na afloop van het feestmaal als aandenken nog uren in uw kleding blijft hangen. Want rook dringt gemakkelijk in textielvezels door en blijft er soms, zelfs na een wasbeurt, in hangen. Zeker als u degene bent die het vuur aansteekt en de worsten braadt…

Welk product moet u gebruiken? Wilt u niet dat uw kleding naar chipolata’s ruikt, bestrooi uw vuile was dan met Starwax the fabulous zuiveringszout, voordat u die in de wasmachine doet. Dankzij het grote absorberende vermogen van dit wonderpoeder zullen geuren effectief worden verwijderd. Als u uw kleding niet onmiddellijk kunt wassen, of als de luchtjes helemaal in uw jack of jas zijn ingetrokken, maak dan een deodorantspray voor textiel. Meng zuiveringszout in water en voeg er wat druppels olie naar keuze aan toe. Verstuif het mengsel op de kledingstukken die u wilt ontdoen van geuren, en deze zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Zo ziet u maar, een barbecue zonder bende is heel goed mogelijk… Eet smakelijk!

Bijkomende publicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*