Tips en trucs van vroeger

Om het linnengoed te bleken !

Indien uw stralend witte linnengoed grijs is geworden, is dat eenvoudigweg het teken dat de tijd haar werk heeft gedaan. Gelukkig kan Starwax The Fabulous haar oorspronkelijke witte kleur teruggeven. Als natriumcarbonaat met water wordt gemengd, krijgt u geoxideerde water, wat bekendstaat om haar blekende functie. Het bevat geen fosfaten of chloor, dus waarom het […]

Indien uw stralend witte linnengoed grijs is geworden, is dat eenvoudigweg het teken dat de tijd haar werk heeft gedaan. Gelukkig kan Starwax The Fabulous haar oorspronkelijke witte kleur teruggeven. Als natriumcarbonaat met water wordt gemengd, krijgt u geoxideerde water, wat bekendstaat om haar blekende functie. Het bevat geen fosfaten of chloor, dus waarom het niet gebruiken om uw linnengoed opnieuw wit te maken en de strijd tegen het grijs aan te gaan?

Voorbereidingstijd: 30 seconden

Handelingsduur: 30 minuten

Wat heeft u nodig om uw wit linnengoed haar oorspronkelijke glans terug te geven?

  • Dit slimme trucje vraagt geen voorbereiding.
  • Twee eetlepels Natrium percarbonaat
  • Water van 40° Celsius of meer, afhankelijk van de resistentie van het textiel.
  • Een bassin

Hoe het linnengoed opnieuw stralend wit maken?

  • Dompel uw linnengoed onder in het mengsel.
  • Laat het 30 minuten weken.
  • Was uw wit linnengoed in de wasmachine.

Tip

Om uw linnengoed meteen in de wasmachine te wassen strooit u 1 eetlepel Natrium percarbonaat in de trommel. Voeg daarna uw gebruikelijke wasmiddel toe en laat de machine draaien zoals gewoonlijk. Indien het linnen erg grijs is geworden, laat u het eerst goed weken in een oplossing van natriumpercarbonaat vooraleer het in de machine te wassen. Opgelet: het recept enkel toepassen voor wit linnen! Gekleurde motieven kunnen verkleuren.

Bijkomende publicaties

One thought on “Om het linnengoed te bleken !

  1. Pingback: De zon schijnt! Tijd voor een lenteschoonmaak - Mama Naturelli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*